Hjerterdametouren
er en aktivitet i Geopark

– Det Sydfynske Øhav

 Hjerterdametourens smukke rute
i Geopark – Det sydfynske øhav

Der findes mange særlige og meget smukke steder i Danmark, og Fyn er ingen undtagelse. Med Hjerterdametouren tager vi dig med på en hyggelig rejse, hvor du møder både blomstrende marker, smukke skove og minsandten også herregårde og slotte på din vej. Så… ud over at få pulsen op og sved på panden med masser af frisk luft og gode kilometer i benene, får du også stimuleret dine sanser af mange smukke ting på din vej.

Smukke ruter
– og i en Geopark

At Hjerterdametouren er en aktivitet midt i Geopark – Det Sydfynske Øhav betyder, at vores ruter ligger i et særligt område på Fyn.

Geoparken er en UNESCO GLOBAL Geopark, som beretter historien om en dramatisk havstigning, der foregik i slutningen af den sidste istid. Isen skabte et ganske særligt landskab, som har været med til at definere områdets natur og kultur gennem 10.000 år.

Det Sydfynske Øhav er verdens største oversvømmede istidslandskab med det smukkeste natur- og bakkelandskab.

Hjerterdametourens ruter hører under dette område, så det er også en del af oplevelsen på din vej rundt.

Og hvorfor
fortæller vi dig det?

I en Geopark handler det om at forstå sammenhængen mellem naturen, som er skabt af landskaberne, og den kultur, som er opstået efterfølgende. Forbindelsen mellem Jorden og mennesket bliver sat i centrum, og det hele hænger sammen.

Hjerterdametouren er en særlig begivenhed, som foregår én gang årligt. Her er der også en stor sammenhæng med de ting, vi alle gør med Hjerterdametouren – både som deltager og som arrangør.
Du kan læse meget mere om GEOPARK – det Sydfynske Øhav ved at klikke her.