Turen går gennem byen og slutter på Bygmestervej, hvor den går gennem rundkørslen til Lumbjergevej og ikke som tidligere ad Østre Ringvej, hvor der er risiko for at holde for rødt ved lyskrydset.

De første ca. 16 km er de samme som 25 km ruten, forbi Egeskov slot og videre mod Krarup. Turen fra vi deles med den anden rute, til vi kører fra i Krarup, er ca. 4 km på trafikeret vej, men vi bliver belønnet med den smukkeste natur, Fyn kan bidrage med. Efter  ca. 23 km begynder det at blive mere kuperet uden at være slemt og det ene bindingsværkshus med stråtag efter det andet møder os på turen.

Turen fra Hunstrup (30 km), videre til Brændegård søen, som kommer på højre side. Her står ofte mange naturelskere med kamera og kikkert og betragter det rige fugleliv, der er ved søen. Turen går videre mod Holstenshuus Slotspark, hvor turens helt store udfordring vil komme.

Fra 23-42 km er turen moderat kuperet, men fra Holstenshuus og ca. 1,3 km frem er den afsindig hård, så gør brug af det depot, som kommer ved Holstenshuus. Depotet er placeret med smuk udsigt over parken. Når man er kommet op af “bjerget” kommer der en lang passage, hvor det bare går ned og ned, og det er jo altid dejligt!!

Nu rammer vi så Korinth og har kørt de sidste ca. 15 km i prima skov, pulsen er faldet til ro og turen går forbi Arreskov Sø. Vi fortsætter mod Hillerslev og drejer til venstre mod Vantinge og går igen ad små snoede veje. I Vantinge drejer vi til venstre efter skolen og fortsætter mod Freltofte. Ved Freltofte kører vi videre mod Nr. Lyndelse og kommer ud på en bred cykelsti, som fører os til Årslev, hvor rutens 2. depot ligger. Vi mangler nu “kun” 25 km og efter at have kørt fra i Sdr. Nærå, kommer vi ud på landet og kører mange steder på små veje, som vist bedst kan beskrives som asfalteret markvej. Vi kører gennem den ene mark efter den anden og er i bedste Morten Kork tid. Udfordringen her vil klart være, hvis der er vind, pga meget åbne stykker vej, men der er dejligt og roligt. Efter knap 86 km kommer Hellerup, en herregård som er en avlsgård under Ravnholt Gods og vejen fra Hellerup mod Herrested går gennem en gammel, smuk, smuk  allé.

Vi drejer fra i Måre og kører mod Ravnholt Gods, som ligger på venstre side og kører igen igennem en flot gammel allé, nu på vej mod Ryslinge. I Ryslinge går turen tilbage til Ringe og vi mangler nu kun de sidste 4 km, før vi kører gemmen Ringe by og tilbage over målstregen.

Turen rummer fint med højdemeter og udfordringer. De er meget koncentreret på den første halvdel af turen og den sidste halvdel er mere på åbne vidder og svage stigninger, hvor vinden spiller mere ind. De natur oplevelser, der er på turen, overgår alt jeg tidligere har oplevet på min dejlige cykel!!! Fantastisk tur! Ruten er mellem-hård.