imgp5542

Udover at støtte Hjerteforeningen, så kan du selv gøre meget for at forebygge hjerte-kar-sygdomme – blandt andet med kost og motion. Ny forskning viser, at cykling er rigtig effektiv forebyggelse mod hjerte-kar-sygdommen.

Læs artiklen fra Hjerteforeningen omkring cykling her.

Vi har her fået nogle gode råd fra Hjerteforeningens motionsekspert – Martin Walsøe:

Vintertræningen på en Indoor cykel kan være en rigtig god måde at holde formen ved lige hen over en relativ lang vintersæson, hvor det kan være vanskeligt at komme ud på sin cykel på landevejen pga. vejret.

Her har du tre gode grunde til at komme op på en Indoor cykel

  1. Holde din form ved lige. Det er alt andet lige sjovere at starte sæsonen på landevejen i bedre form.
  2. Minimere skader når du starter op igen på landevejen. Træning af din kondition og muskelkraft sikre at du ikke mister styrken hen over vinteren.
  3. Hvis du får dine cykelveninder med til Indoor cykling, kan I fastholde et socialfællesskab i vinterperioden

Vintertræningen indendørs kan også være med til at forbedre din form, hvis du vælger at træne mere end du plejer. Der er tre elementer, der er afgørende for, om du bliver i bedre eller dårligere form hen over vinteren.

Drejer du på en af de knapper, vil din effekt af din træning forbedre sig. Slækker du på træningen hen over vinteren vil du hurtigt opleve at du mister din cykelkraft.

Det er først når forårets varme begynder at indtræffe og landevejene er klar til at du kan dumpe luft i dine dæk, og at du for alvor vil få følelsen af cykelglæde, og du vil tænke tilbage på de mange timer på Indoor cykling, som en forudsætning for den cykellykke du føler første gang du træder i pedalerne med morgensolen i ryggen og en let medvind, der får din krop til at sig af overskud.  

Den bedste måde at fastholde sin træning på er at tilmelde til et cykelløb sammen med dine cykelveninder. Det mål i fremtiden, kan være med til at sikre at man komme på landevejen også de dage, hvor vejret ikke er det bedste cykelvejr.

Du kan finde mere information og inspiration på www.hjerteforeningen.dk og www.elskhjertet.dk.