En lidt mere udfordrende rute.

Der er depot på ruten efter ca. 25 km i Årslev.

Journalist på P4 Fyn – Ruth Kabel – har beskrevet sin tur i 2016 – se længere nede.

At cykle for sig selv er én ting, at stille op til et cykelløb noget ganske andet.

Jeg er en glad cykel motionist, med mange kilometer på de sydfynske små- og landeveje i benene. Men det foregår altid i mit eget tempo og selskab.

Så den største udfordring ved Hjertedametouren er at stå midt i startfeltet, side om side med alle de andre kvinder i cykeltøj. De første 3-400 meter handler om at holde mig fri af sidemanden, holde øje med hende lige foran og holde øre med dem der kommer bagfra.

Fra toppen af bakken, ved Midtfyns Centret går turen ud i trafikken – efterhånden med god fart i cyklen og så: FULDT STOP! For her holder vi for toget på Svendborgbanen. Når bommene er nede holder feltet naturligvis stille, og det giver anledning til hyggelig småsnak i flokken.

Så er toget væk, bommene går op og nu går turen ud af byen – ud forbi Ringe Statsfængsel – og videre ud på småvejene i det midtfynske.

Feltet er allerede nu delt; de lynhurtige, på de rigtige racere har lagt sig i front. Det er lærerigt, at se hvordan de hjælper hinanden med tegn og korte præcise råb om sving, biler bagfra eller ruteanvisninger.

Motionisterne har sat deres eget tempo, og danner dermed bagtrop – og indimellem ligger vi så – os der gerne vil cykle til, uden at have de helt gode ben eller kondition til at ligge i front.

Turen går til Gestelev, og videre til Vantinge – vinden er i ryggen – og himlen er næsten blå. Jeg har fundet mit eget tråd og det kører sådan set meget godt. De midtfynske veje byder på både sving og småbakker -og en betagende udsigt over marker og skov.

Ved Nr. Lyndelse begynder den cykelsti, som tager os med ind gennem Årslev, og lige om lidt er første halvdel af turen klaret.

Efter de første 25 km er der mulighed for at tanke op. Gode mennesker står klar med koldt vand, energidrik, frugt og chokolade. For nogle en oplagt længere pause, for andre bare en hurtig optankning – og så videre.

Medvinden fra før er vendt – på den anden side af Årslev er der åbent land og modvind. Jeg taber fart, og jeg er ikke den eneste der kæmper mod vinden og de stigninger, der er over nogle af de lange lige stræk. Det er ikke rigtige bakker, men stigningerne bider alligevel i lårene.

Fra Tarup går turen videre mod Havndrup, videre til Måre og ud til Ravnholt Gods – og selvom vinden stadig driller er der tid og kræfter til at glædes over synet af det smukke gods.

Endelig Ryslinge – forbi Højskolen og Kirken – og nu begynder jeg at kunne se målet, det giver flere kræfter i benene, og cyklen kommer igen lidt op i gear. Fra Ryslinge ind mod Ringe er der cykelsti: Dejligt.

Henover motorvejen, ind igennem rundkørslen i Ringe – og så ind i selve Ringe By – hvor folk på gader & stræder smiler, vinker og giver lidt ekstra kræfter til de sidste meter.

Og så skal der trædes til – det går op ad bakke – op til mål-porten, hvor der jubles behørigt over hver eneste der kommer i mål. Uanset tid!

Lidt ømme lår, lidt stakåndet, lidt – nej meget glad og stolt. De 50 km er gennemført og endda i en god sags tjeneste.

Ruten er veltilrettelagt, og hvis arrangørerne så også liiiige kunne sikre medvind hele vejen, ville det være helt suverænt…

Og ellers må jeg jo til at træne lidt mere i modvind.

 

Deltager i 2015, 2016 og helt sikkert også i 2017

Ruth Kabel