En rute, som alle kan være med på.

Der er et depot på ruten efter ca. 18 km i Espe.

Se Annette Poulsens beskrivelse af ruten længere nede.

Har man den mindste lyst – bør man unde sig selv at cykle denne skønne tur, som bringer en ud på små hyggelige veje.

Som lokal Ringeborger er jeg begejstret for at Hjerterdametouren er blevet til det det er og jeg skulle naturligvis være med og støtte op om arrangementet, og samtidig få en god oplevelse. Jeg er ikke den store cyklist, så ruten på de 25 km blev derfor valgt og jeg fik lokket en veninde med til at give den fornødne opbakning på turen, hvis kondien skulle slå fejl.

Vejret var med os. Spændingen var der, allerede før start. Det gør altså noget ved en, og hele stemningen blandt deltagerne, at stå forventningsfuld med en masse andre kvinder og deres cykler og vente på at startskuddet går.

Vi kom godt afsted og afmærkningen af ruten var god lige fra starten, så ingen var i tvivl om hvorledes vi skulle igennem byen og videre ned forbi ’festivals-pladsen’. Inden vi fik set os om var vi ude af Ringe by og på vej op ad bakken ud mod Volstrup. Pulsen steg her ganske pænt.

Snakken gik lystigt og vi havde fundet et godt tempo. Stille og roligt arbejde vi os fremad –  overhalede nogle og andre overhalede os. Jeg husker, jeg tænkte hvor skønt det er at se hvordan kvinder på tværs af alder, højde og drøjde havde taget sig tid til denne fælles cykeloplevelse.

Efter at have cyklet de første kilometer på de små krogede veje, kom vi videre ud forbi Egeskov Slot. Her drejede vi ud på Bøjdenvejen og mødte et længere stræk på den mere trafikkerede vej, hvor der kunne trædes godt til i pedalerne.

Lidt før Snarup drejede vi af igen, af Sundgårdsvej. Min veninde og jeg kunne igen ligge os ved siden af hinanden og ’vende verdenssituationen’ alt imens vi nød den skønne midtfynske natur.

Vi skulle dog være lidt opmærksomme, da vejen på denne strækning slår et par sving gennem landskabet, men igen var afmærkning af ruten god. Stemningen og humøret var højt hos alle vi mødte på vores vej.

Inden vi fik set os om var vi ude på Snarupvejen og godt på vej ind mod Espe, hvor depotet var placeret ved skolen. De første 18 km var nu tilbagelagt og vi havde stadig gode ben.

Vi blev tanket godt op med frugt, vand og snacks inden vi efter en kort pause valgte at køre videre mod mål.

Efter at have forladt depotet kom vi videre ud på Rudmevej, en skøn afstikker videre til Boltinggårdvej, som ledte os videre forbi det smukke ’Boltinggård Gods’. Vi kendte nu begge ruten resten af vejen hjem, men var alligevel forbavsede over hvor smuk turen er på cykel, når man er vant til at køre den i bil. De høje træer, grønne marker, fuglefløjt og skyerne der flød hen over sommerhimlen – det er da livet!

Vi nåede til Svendborgvej, som med en svag, men længere stigning bragte os tilbage mod Ringe centrum. Adrenalinen kunne langsomt mærkes pumpe ekstra i kroppen. Lidt konkurrence-menneske er man jo. Derfor skulle den sidste strækning op gennem byen og mod målstregen også lige have lidt ekstra gas. Folk stod og klappede og tog godt imod alle der kom i mål. En god afslutning på en fantastisk tur.

Ruten kan køres af alle, uden at det sætter store krav til udstyret. En cykel med gear kan dog anbefales. Har man den mindste lyst – bør man unde sig selv at cykle denne skønne tur, som bringer en ud på små hyggelige veje.

Tak for et super arrangement!

Annette Poulsen