Fantastiske 100 km i det midtfynske, hvor du møder nogle gode bakker!

Du kan hente ruten i forskellige formater på kortet herunder.

Første depot efter 43 km på p-pladsen ved Holsteenshuus Slot. Andet depot er efter 76 km i Årslev.

Læs Maria og Astrids oplevelse af 100 km ruten længere nede.

Hjerterdametouren 2016

Allerede måneder før vi skulle køre hjerterdame-touren, startede vi med at komme ud på nogle længere cykelture, sammen med de andre i gruppe 3 i OTK (Odense Triathlon Klub). Målet var nemlig at kunne gennemføre de 100 km. på under 4 timer.

Den 20. august 2016 stod vi på startstregen, mellem de andre kvinder der også skulle afsted i den første gruppe. Starten lød og vi trillede ned af bakken, med en forventning om, at vi ”blot” skulle ud og nyde en søndagscykling i gruppe 3 tempo (dvs. max. 26 km/t) – Men vi blev klogere J

To hurtige damer havde allerede inden starten lød, sagt at de kørte efter sejren, og vi satte derfor ikke efter dem, men lagde os sammen med nogle andre cykelpiger i et større felt bag de førende.

Turen gik gennem Ringe by og derfra ud på landet, forbi Egeskov slot, hvor en større flok veteran motorcykler var mødtes til træf på slottet, i den lidt kolde, men dejlige sensommer dag i august.

Kort herefter indhenter vores gruppe de to piger i front, og en stor fælles frontgruppe kørte nu med min 31 i snit videre ud i det sydfynske. Benene var bare rigtig gode, og naturen skøn. Til trods for den gode fart havde vi heldigvis stadig tid til at nyde bl.a. Brandegård sø.

Ud over stepperne gik det, og vi så frem til chokolade, frugt og vandfyldning ved første depot. Men sådan skulle det ikke gå, for op mod depotet prøver vi for første gang, at ligge LIGE bag motorcykel, som kører for at vise fronten (læs: de førende cykler) vej. WOW det var en oplevelse vi ALDRIG havde prøvet før. Det gav så meget energi, at da vi nåede depotet kiggede vi på hinanden – nikkede samstemmende og kørte forbi med høj fart. Nu skulle vi se, hvad det her kunne føre til.

Videre gik turen, nordpå gennem Korinth og langs Arreskov sø op til Hillerslev – For resten, så sidder vi stadig med i frontgruppen og farten er stadig høj, til trods for at de sydfynske bjerge netop er passeret. Det er som om at stemningen, naturen og følelsen af at ligge med forrest i et løb giver ekstra kræfter i benene og de kører bare derudad. Til trods for situationen er anderledes og lidt mere konkurrencepræget end vi selv havde forventede, er der stadig overskud og tid til at snakke lidt med de andre i gruppen, det er ikke kun hjul og asfalt.

Som kilometerne forsvinder nærmere 2. depot sig, her snakker vi dybt seriøst om at stoppe for at spise chokolade. Men nej stemningen var god, og konkurrence genet tog igen over – hvad kan det ikke ende med! Nu møder vi cyklister fra de andre ruter og ser cykler i alle afskygninger, hvilket er med til at give hjerterdame-touren netop den ånd der er så speciel. Vi hilser og suser videre gennem Årslev (75 km nået) og ud på landet igen. Nu begynder benene, at synes de har kørt langt nok, men vi fortsætter for der er jo stadig meget smukt. Om ikke så længe er vi ved Ravnholt, en smuk gammel herregård. Når vi når dertil, er vi næsten i mål. Mentalt i hvert fald J

Mellem Årslev og Ravnholt begynder gruppen at blive mindre, og da vi når Ringe sidder kun 12 mand tilbage som racer afsted mod mål ved Ringe idrætscenter. Men inden mål skal den sidste del af ruten gennem Ringe centrum og de brostens belagte veje forceres, inden den sidste bakke op til mål skal bestiges. Vi ender som henholdsvis nummer 7 og 16 i et løb, hvor vi troede, at vi bare skulle køre en helt almindelig søndags tur. Helt klart en oplevelse vi gerne tager en gang til. For selvom vi kørte med dem i front var der hygge, god stemning og kvinder på cykel der tog hensyn til hinanden.

Kærlig sommerhilsen

Maria og Astrid