OM HJERTERDAMETOUREN

I  2011 bliver det i Byforum Ringe besluttet, at Midtfyn skal have et kvindecykelløb. Missionen med cykelløbet er dels at forebygge livsstilssygdomme dels at donere penge til forskning i kvinders hjertekarsygdomme. Det var en ide Lisbeth Bruun Jensen brændte for, og hun blev også den første formand for Den Selvejende Institution: Hjerterdametouren.

Der var ikke langt fra tanke til handling, så Lisbeth sendte sammen med en handlekraftig bestyrelse 327 kvindelige cyklister ud i det smukke fynske landskab i august 2012.

Efter cykelløbet i 2014 vælger Lisbeth at gå af som formand. Hendes efterfølger bliver formand Lis Aagaard Andersen.

Hjerterdametouren i  2015 havde over 500 cykelpiger, som lagde kræfter i pedalerne og cyklede af sted fra Midtfyns Fritidscenter.

Efter 4 år, som formand, vælger Lis at trække sig ud af Hjerterdametouren og overdrage formandsposten til Conny Wahl. Og Conny er klar, sammen med bestyrelsen, til at fortsætte med at arrangere damecykelløb i Ringe.

Løbet i 2018 er indtil videre et af Hjerterdametourens bedste. Solen og vinden var med alle cykelpigerne. Og vi kunne dette år også give den største donation til Hjerteforeningen – i alt 70.000 kr..

Løbet i 2020 blev en lidt anderledes version på grund af Covid19. Løbet blev ikke afholdt, som normalt, men i stedet kunne man cykle, hvor i landet man havde lyst og stadig være med til at samle indtil Hjerteforeningen. Det år lykkes det – trods hele situationen – at samle 17.000 kr. ind til Hjerteforeningen.

Årene 2021 og 2022 blev der ikke afholdt cykelløb! Derfor bliver 2023 officielt jubilæumsløbet, da det bliver 10. gang, at Hjerterdametouren bliver skudt i gang.

Vi har siden år 2012 indsamlet 439.800 kr. til Hjerteforeningen.

Af deltagernes tilmeldingsgebyr bliver 100 kr. doneret til Hjerteforeningen.