OM HJERTERDAMETOUREN

I  2011 bliver det i Byforum Ringe besluttet, at Midtfyn skal have et kvindecykelløb. Missionen med cykelløbet er dels at forebygge livsstilssygdomme dels at donere penge til forskning i kvinders hjertekarsygdomme. Det var en ide Lisbeth Bruun Jensen brændte for, og hun blev også den 1. formand for Den Selvejende Institution: Hjerterdametouren.

Der var ikke langt fra tanke til handling, så Lisbeth sendte sammen med en handlekraftig bestyrelse 327 kvindelige cyklister ud i det smukke fynske landskab i august 2012.

Efter cykelløbet i 2014 vælger Lisbeth at gå af som formand. Hendes efterfølger bliver den nuværende formand Lis Aagaard Andersen.

Hjerterdametouren fik i 2015 over 500 deltagere, og solen skinnede fra en skyfri himmel, da cykelpigerne lagde kræfter i pedalerne og cyklede af sted fra Midtfyns Fritidscenter.

I 2017 er det 6. Hjerterdametouren. Vi har igen i år 5 naturskønne ruter at byde på. Og vores mål i år er, at vi kan overrække en endnu større check til Hjerteforeningen end vi kunne i 2016 (61.700 kr.). Vi har i de sidste 5 år indsamlet 237.400 kr. til Hjerteforeningen.

Samtlige deltagere donerer 100 kr., som er en del af tilmeldingsgebyret til hjerteforskning!